Już w przyszłym tygodniu startuje program „Dziedzictwo kulinarne regionów – produkty wysokiej jakości", organizowany przez Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi we współpracy z Polską Izbą Produktu Regionalnego i Lokalnego.
 
Terminy szkoleń: 28 października – 29 listopada 2024 r. (podlaskie 14 listopada)
 
Szkolenia będą odbywać się w formie 1,5-godzinnych webinariów, które mają charakter regionalny i tematyczny.
Tematyka szkoleń obejmuje m.in.:
- Żywność wysokiej jakości – oznaczenia i certyfikaty
- Rodzime rasy zwierząt i dawne odmiany roślin w przetwórstwie
- Szlaki kulinarne i produkty regionalne
- Jak rozpoznawać żywność wysokiej jakości?
- Jak promować własne produkty tradycyjne?
- Jak prezentować produkty i potrawy?
- Szkolenia prowadzone będą przez ekspertów z Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego.
 
Rejestracja: Zapisz się na stronie kulinaria-kgw.edu.pl i wypełnij formularz zgłoszeniowy.
 
 
Zapraszamy serdecznie do udziału!
Slajder 1040x463 Potancowka Poczatek lata 2 1024x456